Ev Yapımı Kuru Domates 300 GR

0.00 0.00

Toplam yağ 14 g Doymuş Yağ 1,9 g Çoklu Doymamış Yağ 2,1 g Tekli Doymamış Yağ 9 g Kolesterol 0 mg Sodyum 266 mg Potasyum 1.565 mg Karbonhidrat 23 g

Kızgın güneşten aldığı D vitaminlerini; likopen, C vitamini ve antioksidan zengini bünyesinde depolayan domatesler, güneş altında sululuk özelliklerini kaybedip kuru domates formuna kavuşur. Salçalık cinsi domateslerin tercih edildiği kurutma işlemi, 4 ila 10 gün sürer. Ağırlıklarını ortalama yüzde 90 civarında kaybeden kurutulmuş domateslerin 1 kilosu için minimum 14-15 kilo taze domates gerekir. Kurutulduğunda besin değerini muhafaza eden olgun domatesler, birbirinden leziz kuru domatesli tariflere de ilham verir. Salata, ekmek, poğaça, makarna, mantı, çorba ve pilav gibi yemeklere tadını veren kurutulmuş domates, köftelik harçlarda da kendini başarıyla gösterir. Besin değeri yüksek olan kurutulmuş domatesler, taze hallerine nazaran daha çok vitamin barındırmaları, yüksek potasyum içermeleri ve sindirim sistemini hızlandırarak kabızlığı önlemeleri sebebiyle önemli faydalara sahiptir